Valpeblogg 5 - De første dagene. Valpetåka - riktig balanse - tur i bånd

valpeblogg Jun 17, 2020

Valpetåka

Nå har vi hatt Noia i noen dager og jeg er virkelig i "valpetåka". Veldig lett å trekke assosiasjoner til hvordan det er å ha en menneskebaby. Alt dreier seg om Noia akkurat nå. Det er mat, søvn, tissing, lek og valpebiting det stort sett går i. Jeg rekker ikke stort annet. 

Jeg kjenner at det har blitt lite søvn på meg disse dagene, så føler meg litt "zombie". Noia sover foreløpig 3-4 timer av gangen om natten, så må hun ut å tisse. Da er det bare å dra på seg joggebukse (hullete etter nærkontakt med sylskarpe valpepirajatenner), bære ned trappa og traske ut i slippersene... Heldigvis er det lyse og varme sommernetter nå. Glad jeg ikke fikk valp i vinter jeg....

Siden det har vært så varmt og fint vær, så har Noia og junior fått hvert sitt plaskebasseng i hagen. Hun er jo en vannhund, så vi håper...

Fortsett å lese...

Valpeblogg 4 - Endelig hentedag! Søvn, mat og tissing

valpeblogg Jun 14, 2020

Endelig var dagen vi gledet oss til her! Den dagen vi skulle hente lille Noia hjem til oss

Noia var akkurat 8 uker, og klar for nye utfordringer mente oppdretter. Noia var en av de mest aktive i kullet, så jeg tvilte ikke på det akkurat. Jeg og junior (9 år) dro av gårde utstyrt med tepper, leker, tørkepapir, bæsjeposer, vann/skål og et lite reisebur. Tanken var at buret, som hadde åpning både i enden og toppen, kunne stå i baksetet ved siden av junior, slik at Noia fikk selskap og kos på veien hjem. Senere skal vi bruke kollisjonssikkert bilbur, men jeg er opptatt av at kjøreturen til nytt hjem blir så hyggelig som mulig for valpen. Jeg ønsker også å venne valpen gradvis til bilburet, slik at hun blir komfortabel med å være der. Nå skal det nevnes at oppdretteren har hatt valpene med på flere kjøreturer, så det er mulig det hadde gått greit...

Fortsett å lese...

Valpeblogg 3 - Ventetid og forberedelser

valpeblogg Jun 10, 2020

Ventetiden

Ventetiden på valp kan noen ganger være lang. Det gjelder å smøre seg med tålmodighet og ikke hoppe rett på det første man kommer over. Vi ventet ett år på at valpen vår skulle bli født. Da kullet endelig ble født og vi fikk vite at det var en tispe til oss, var gleden kjempe stor! Oppdretteren til Noia har vært veldig flink til å legge ut oppdatering og bilder av valpene jevnlig på hjemmesiden sin. Vi har ventet i spenning på nye bilder hver uke. Noen fine videosnutter fikk vi også. Dette ser jeg på som en viktig service, som gjorde at vi følte vi var litt med i hele prosessen, og at ventetiden på å få valpen hjem virket litt kortere.

 

Dra på besøk

Besøk oppdretter og valpene hvis du har mulighet til det. Avstand og hvor mange besøk du og oppdretter har kapasitet til er avgjørende, men...

Fortsett å lese...

Valpeblogg 2 - Valg av oppdretter og foreldre til valpen

valpeblogg Jun 07, 2020

Når du har bestemt deg for at du ønsker valp og hvilken rase, er det på tide å finne ut hvilken oppdretter du kan tenke deg å kjøpe valp hos.

For meg med lang fartstid som oppdretter selv, har det vært viktig å finne oppdretter som har en god del erfaring. Du blir gjerne tryggere på å gjøre de riktige valgene når du har holdt på med en rase i flere år, for hundeavl er ikke enkelt, det krever mye kunnskap. Når det er sagt, så må alle starte en gang og det finnes sikkert noen flinke nybegynnere også. 

Jeg velger meg oppdretter som ikke har flere enn ett kull av gangen og har mye tid til valpene. Jeg forsøkte å ha to valpekull samtidig for mange år siden, men det ble med den ene gangen. Det er nærmest umulig å følge opp alle valpene godt nok da, med mindre det er veldig få valper i kullene. 

 

Valpenes...

Fortsett å lese...

Valpeblogg 1 - Kjøpe hund? Valp eller voksen? Hvilken rase?

valpeblogg Jun 06, 2020

Det er mye kos og hygge i å ha hund, det er det ingen tvil om, men det er også et stort ansvar.

Planlegger du å kjøpe hund er det mye du må tenke igjennom på forhånd. Har du tid, energi og økonomi til å ta deg av en hund i mange år? Klar til å ta de utfordringer som måtte komme? Å få hund vil påvirke livet ditt. Du vil alltid måtte ta hensyn til hunden og kanskje må du forsake andre aktiviteter.

En hund må luftes flere ganger om dagen uansett vær og hvor mye du har å gjøre. Hunden må i tillegg til tur, aktiviseres med ulike oppgaver for å trives. Nok hvile og søvn er også veldig viktig. Det gjelder å finne riktig balanse, da en understimulert eller overstimulert hund kan utvikle ulike typer atferdsproblemer. 

Hunder er sosiale individer som har behov for å være mye sammen med familien sin (menneskene). Den...

Fortsett å lese...

Velkommen til ny hundeblogg!

hundeblogg valpeblogg Jun 05, 2020

Velkommen til min nye hundeblogg!

Formålet med denne bloggen er å gi deg som hundeeier gode råd og tips som du kan ta med deg i hundeholdet ditt. Jeg vil bruke min fagkompetanse og erfaring når jeg skriver om hendelser og temaer som jeg vet er relevante for de fleste som har hund. 

Bloggen vil aller først handle om det å få seg valp, ettersom jeg selv får ny valp i disse dager, en spansk vannhund som heter Noia. Det er en utrolig spennende tid, men mye å tenke på når man skal få et nytt familiemedlem. Jeg håper derfor bloggen kan være til inspirasjon og nytte for deg i prosessen før, underveis og etter at du har fått ny valp i heimen

Fortsett å lese...
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.